Lezing door Ambassadeur Jeffrey DeLaurentis

Schouwburgstraat 2
2511 VA The Hague
A0.06 (Auditorium)

Op dinsdag 11 december geeft Ambassadeur Jeffrey de DeLaurentis een gastcollege aan studenten van het Institute of Security and Global Affairs (ISGA) van de Universiteit Leiden.

Over de lezing

Ambassadeur DeLaurentis zal spreken over het herstellen van de diplomatieke betrekkingen met Cuba, over diplomatie op het westelijk halfrond, en over het Future of Diplomacy Project aan de Kennedy School of Government van Harvard waar hij aan verbonden is.

Na de lezing is er een vragenronde voor studenten onder begeleiding van Prof. dr. Rob de Wijk. De lezing wordt gegeven in het kader van het Minor programma in Global Affairs, maar aanwezigheid staat open voor alle studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden, voor medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken en voor andere geïnteresseerden.

Voertaal is Engels.

Jeff DeLaurentis

Over de spreker

Ambassadeur DeLaurentis was zaakgelastigde op de Amerikaanse ambassade in Havana van 2015-2017, in de tijd dat de diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Cuba formeel werden hervat. Voordat hij zijn positie in Havana innam, diende ambassadeur DeLaurentis bij de Amerikaanse missie bij de Verenigde Naties in de rol van Alternate Representative for Special Political Affairs, als Minister Counselor for Political Affairs, en als coördinator voor de VN Veiligheidsraad. Hij was tweemaal eerder diplomaat in Havana, diende als politiek adviseur in o.a. Bogota en Genève en hij bekleedde verschillende leidinggevende posities in Washington, waaronder die van Deputy Assistant Secretary of State for the Bureau of Western Hemisphere Affairs.

Register and questions

U kunt zich registreren via dit formulier.

Heeft u vragen? Neem contact op met Ernst Dijxhoorn.