Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Studium Generale

Kinderen van Aleppo. Een voorstelling over hoop, moed en (on)geloof

  • George Elias Tobal
Datum
maandag 10 december 2018
Tijd
Locatie
Theater Ins Blau
Haagweg 6
Leiden

Nadat de vreedzame demonstraties in Syrië uitmondden in een allesvernietigende burgeroorlog werd “Wat hebben we verkeerd gedaan?” de kernvraag van de activisten die de Arabische lente in Syrië begonnen. Met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen trokken studenten de straat op voor meer vrijheid; dít was de lente waarop zij hadden gewacht. Waarop zij zo lang  hadden gehoopt. 

Kinderen van Aleppo volgt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met eigen beweegredenen, allen met een eigen verhaal, maar wel met één doel. Vrijheid!

In een persoonlijke monoloog vertelt George Elias Tobal het verhaal van deze vreedzame vrijheids-strijders. Het verhaal van hen wiens revolutie is gestolen.

Kinderen van Aleppo schijnt licht op de Syrische revolutie van binnenuit vol absurditeit en ongeloof, doch met humor. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten. 

Productie: George & Eran Producties
Tekst/spel: George Elias Tobal

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.