Huizingalezing 2018

Pieterskerk
Pieterskerkhof 1a
2311 SP Leiden

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

19.15 uur - Deuren Pieterskerk open
20.00 uur - Welkomstwoord
20.10 uur - Lezing, en na afloop volgt een commentaar van een referent
21.30 uur - Einde en gelegenheid tot het nuttigen van een drankje

Kaartverkoop

Kaarten kunt u binnenkort bestellen via de website van de Leidse Schouwburg / Stadsgehoorzaal. Sommige stoelen in de 2de rang van de Pieterskerk hebben een beperkt zicht op het podium. U krijgt een drankje na afloop van de lezing en ontvangt de lezing in boekvorm mee naar huis.

Uitgave bestellen

De tekstuitgave van de Huizingalezing is na de lezing verkrijgbaar via de webshop van Elsevier Weekblad of (internet) boekhandels.

Over de Huizingalezing

De Huizingalezing wordt sinds 1972 jaarlijks georganiseerd door de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en (vanaf 2014) Elsevier. De lezing gaat over een cultuurhistorisch of cultuurfilosofisch onderwerp. De rede is genoemd naar historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga (1872-1945).

Over de Huizingalezing