Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Evaluation of donor lymphocyte infusions after allogeneic stem cell transplantation

  • M. Eefting
Datum
donderdag 13 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. J.H.F. Falkenburg

Dit proefschrift evalueert verschillende aspecten van de toediening van DLI na stamceltransplantatie. Het onderzoekt toont met behulp van diverse statistische methoden aan dat de combinatie van meyeloablatieve T-cell-gedepleteerde alloSCT gevolgd door tijdige toediening van DLI, een veilige en effectieve behandelstrategie kan zijn bij ALL en AML. Het toepassen van een multi state-model heeft toegevoegde waarde bij het bepalen van het effect van DLI. Als effectieve cytoreductie gevolgd door DLI leidt tot inductie van behandelbare GvHD, kan dit curatie geven van een recidief van AMS. En ook lijkt het therapeutische effect van DLI bij de behandeling van multipel meyeloom het sterkst in het beenmergcompartiment.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.