Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Dark Horses of Business

Datum
woensdag 12 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Overseas Entrepreneurship in Seventeenth-Century Nordic Trade in the Indian and Atlantic Oceans.

Samenvatting

This dissertation deals with the development of seventeenth-century overseas business through the perspective of individuals. The way individuals acted in the overseas business, especially in connection to the Nordic trading companies, allows for an in-depth study of how they projected, established, coordinated and developed business through entrepreneurial mechanisms. The dissertation closely follows the careers of two businessmen and simultaneously studies their careers through a conceptual framework of overseas entrepreneurship in two oceanic spaces.

Lees de volledige samenvatting (pdf)

Promotor

  • Prof.dr. C. Antunes

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.