Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Studentencongres: Maatschappelijke uitdagingen van nu

Datum
dinsdag 11 december 2018
Tijd
Toelichting
De plenaire sessie en de prijsuitreiking van 10:30 tot 11:00 uur zijn openbaar toegankelijk.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Room 2.01 (Plenaire Sessie); Room 2.17, 2.19, 3.46 en 3.48 (Break-Out Sessies)

Armoedebeleid, Klimaatverandering, Oververhitting Huizenmarkt, Plastic Soep en Radicalisering

Op Dinsdag 11 December presenteren eerstejaar studenten Bestuurskunde beleidsvoorstellen op de maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. Binnen de 5 thema's: Armoedebeleid, Klimaatverandering, Oververhitting Huizenmarkt, Plastic Soep en Radicalisering wordt er in groepsverband gepitcht. Per onderwerp is een jury die zich zal buigen over de uiteenzetting van de groep. De winnaars verzorgen een plenaire pitch tijdens de afsluitende sessie en winnen een prijs.

Jury

In de jury zitten de werkgroepdocenten en stakeholders uit praktijk zoals de Gemeente Leiden, Gemeente Pijnacker, Gemeente Haarlem en Public Result.

Programma

Van 08:00 tot 10:00 uur pitchen de studenten hun onderwerpen in 5 verschillende lokalen, daarna om 10:30 uur is er een plenaire terugkoppeling en bekendmaking van de winnaars. De winnaars moeten dan pitchen voor de hele zaal. Deze plenaire terugkoppeling van 10:30 tot 11:00 uur en is openbaar toegankelijk.

Let op: vanwege onvoldoende ruimte in de lokalen zijn de groepsbijeenkomsten gesloten en enkel toegankelijk voor de eerstejaars studenten bestuurskunde.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.