Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

A Christmas Carol Concert

  • Met THINC, Stef Collignon (dirigent), Casper de Jonge en Jan Verschuren (orgel)
Datum
donderdag 20 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Een feestelijke kerst in het Groot Auditorium van de Universiteit Leiden. Speciaal voor de universitaire gemeenschap zingt het koor THINC kerstliederen uit de Engelse traditie, van eeuwenoud tot hedendaags, afgewisseld met stemmige orgelmuziek. Met 3 sing-along songs en glühwein na afloop. Kom genieten op 20 december in het Academiegebouw en u bent helemaal klaar voor de kerst! Toegang is gratis. 

Met medewerking van

Stef Collignon studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Hij dirigeert het projectkoor THINC en het Wagenings Symfonie Orkest.

Casper de Jonge is als universitair docent Grieks verbonden aan de Universiteit Leiden. Hij is organist van de Waalse Kerk in Den Haag en de Lokhorstkerk in Leiden. Hij is ook de vaste begeleider van het projectkoor THINC en een van de organisten van de Universiteit Leiden.

Jan Verschuren is universiteitsorganist van de Universiteit Leiden en de TU Eindhoven en organist-titularis van de Hartebrugkerk.

THINC is een projectkoor dat muziekevenementen voor bijzondere gelegenheden verzorgt.  Daarnaast geeft het koor regelmatig concerten, waaronder ieder jaar zeer successvolle Christmas Carols Concerts.  Het koor bestaat uit ca. 40 ervaren zangers, onder wie veel Leidse alumni.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.