Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Cathodic Corrosion

Datum
woensdag 19 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. M.T.M. Koper

Dit proefschrift leidt tot een completer begrip van kathodische corrosie. Het brengt het corrosiegedrag van platina, rodium en goud in detail in kaart en leidt vervolgens naar concrete aanwijzingen voor het bestaan van Na2PtH6 tijdens kathodische corrosie. Deze aanwijzingen zouden, indien bevestigd, de eerste gerapporteerde waarneming zijn van ternaire metaalhydrides in waterige oplossingen. 

Het proefschrift geeft ook richtlijnen voor het vormgeven van metaaloppervlakken d.m.v. kathodische corrosie en laat de toepassing van deze metaaloppervlakken zien. Tenslotte worden aanbevelingen gegeven voor de synthese van nanodeeltjes d.m.v. kathodische corrosie. Dit alles kan bijdragen aan het oplossen van de elektrochemische vraagstukken van deze eeuw.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.