Boekpresentatie 'Groter denken, kleiner doen'

Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Spaanse Trap

Met veel genoegen nodigt Universiteit Leiden en Uitgeverij Prometheus u uit voor de presentatie van Groter denken, kleiner doen van Herman Tjeenk Willink. De presentatie vindt plaats op maandag 10 december om 15.00 uur op de Campus Den Haag. De eerste exemplaren van het boek worden in ontvangst genomen door een Burger, een Huisarts, een Rechter en de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Over het boek:

Het gaat goed met Nederland. De economie groeit, de werkloosheid daalt, de financi├źn lijken op orde. Gaat het dus ook goed met onze democratische rechtsorde?

Wie nauwkeurig kijkt ziet tekenen van verwaarlozing en sluipende uitholling. Die moeten worden tegengegaan. In Groter denken, kleiner doen doet Herman Tjeenk Willink een oproep om de vaak ongemakkelijke feiten onder ogen te zien, positie te kiezen, het debat aan te gaan en zelf grenzen te trekken. Alleen met een sterke democratische rechtsorde kunnen fundamentele problemen effectief worden aangepakt, nieuwe crises het hoofd geboden, en burgers en overheid op elkaar vertrouwen.

Herman Tjeenk Willink (1942) verwierf in de loop der jaren als voorzitter van de Eerste Kamer en als vicepresident van de Raad van State de positie van boven de partijen staande adviseur van de regering. Hij was meermalen informateur van Nederlandse kabinetten, de laatste keer in 2017, bij de totstandkoming van kabinet-Rutte iii. Sinds 2012 is Tjeenk Willink minister van Staat.

Datum: Maandag 10 december
Plaats: Campus Den Haag, de Spaanse Trap