Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Beyond Prometheus: Pursuing the origins of fire production among early humans

Datum
donderdag 13 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

Deze studie betwist de stelling dat Neanderthalers slechts vuurverzamelaars waren en niet in staat waren zelf vuur te produceren, een beeld dat wordt aangevoerd door Sandgathe en collegae naar aanleiding van hun in 2011 verschenen artikel in PaleoAnthropology. De waarnemingen in dit artikel vormen het eerste bewijs voor systematisch vuur maken door een pre-sapiens hominene en versterken het belang van vuur voor paleolithische populaties. Lees hier meer.

Promotoren

  • Prof.dr. J.W.M. Roebroeks
  • Prof.dr. A.L. van Gijn

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.