Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Applications of graphene in nanotechnology: 1D diffusion, current drag and nanoelectrodes

  • S. Vrbica
Datum
woensdag 12 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. J. van Ruitenbeek

De belangrijkste beweegreden en het belangste doel van dit onderzoek was om elektromigratie op atomaire schaal te begrijpen. 

We hebben aangetoond dat migratie van Co op de GNR voornamelijk wordt veroorzaakt door thermische activatie.
De recente observatie dat het slepen van een druyppel over een strook grafeen een spanning induceert over de uiteinden van de stroom deed ons afvragen of het tegenovergestelde ook kan. Daarvoor zijn een aantal ionische vloeistoffen onderzocht. 

Ver is geprobeerd  atomair dunnen nao-elektrodes te ontwerpen met een reproduceerbare en betrouwbare fabricatiemethode. Er worden een aantal mogelijk methodes gepresenteerd voor het maken van grafeenelektrodes op Si/SiO2; de gebroken grafeen- en de geĆ«tste grafeenmethode. De eerste methode gaf alleen onbruikbare resultaten, de tweede was juist zeer succesvol. Alle technieken die gebruikt worden om deze methode te karakteriseren, bevestigen unaniem dat het grafeen tot aan de rand komt binnen de respectievelijke resoluties van elk van de gebruikte technieken.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.