Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Bijeenkomst alumni Sterrenkunde en Sterrewacht

Datum
zaterdag 24 november 2018
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
Lorentzzaal (A144)

Direct aanmelden

De Vereniging van Oud-Sterrewachters (VO-S) organiseert jaarlijks een grote najaarsbijeenkomst voor iedereen die bij de Sterrewacht Leiden gestudeerd of gewerkt heeft. Deze bijeenkomst bestaat uit een korte ALV gevolgd door een lezing en rondleiding met aansluitend een borrel. Er zal volop gelegenheid zijn om herinneringen op te halen, te netwerken en over het vakgebied te praten.

Programma

Vanaf 13:30 ontvangst met thee een koffie
14:00 ALV
14:30 Lezing ‘Einstein in Leiden’ door Dirk van Delft
15:30 Rondleiding door het gebouw door Dirk van Delft
Aansluitend Borrel tot circa 18:00

Einstein in Leiden

Einstein kwam graag naar Leiden. Weg uit het roerige Berlijn vond hij rust én intellectuele uitdaging bij collega's: Ehrenfest, De Sitter, Lorentz, Kamerlingh Onnes. Aan zijn debat met De Sitter danken we de kosmologische constante, zijn 'grootste blunder' en met de versnelde uitdijing helemaal terug van weggeweest.

The Big Five in 1923: vlnr Einstein, Lorentz, Ehrenfest, Eddington, De Sitter

Kosten

Als VO-S-lid neemt u gratis deel aan deze activiteit. Niet-VO-S-leden betalen 5 euro. U kunt ook VO-S-lid worden voor 10 euro per jaar en gratis naar deze bijeenkomst komen. Meer informatie over lidmaatschap of direct aanmelden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.