Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Spectroscopy of two-field inflation

  • Y.M. Welling
Datum
dinsdag 27 november 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. A. Achucarro

Inflatie is het exponentieel uitdijen van het heelal. Volgens Guth heeft het vroege heelal een periode van dergelijke uitdijing gekend. De onbekende materie die inflatie veroorzaakt, wordt inflaton genoemd. In het promotieonderzoek is nagedacht over inflatiemodellen waarin de inflaton interacties aangaat met een ander deeltje zonder spin (draaiende beweging). Dit is gemotiveerd vanuit de snaartheorie, die de aanwezigheid van veel van dat soort deeltjes voorspelt.

 

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.