Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Pop-upcollege

Pop-upcollege: Gezond leven heeft effect!

Datum
donderdag 1 november 2018
Tijd
Serie
Pop-upcolleges Den Haag
Locatie
World Forum Den Haag
Churchillplein 10
Den Haag
Zaal
King Willem Alexander

Gezond leven heeft effect!

Kunnen we door gezond te leven ziekte tegengaan? Is onze levensduur te beïnvloeden door gezond te leven? We weten allemaal hoe veroudering als proces er aan de buitenkant uitziet. Maar als we naar binnen gaan: hoe bepalen onze cellen op welke wijze en hoe snel we verouderen? Wanneer we gezond leven, of we hebben hele gunstige genen, dan reageren onze cellen daarop. Worden we dan diep van binnenuit ook weer gezond? En: kunnen we daar zelf aan bijdragen of zijn we dan afhankelijk van medicijnen? 

In dit pop-upcollege vertelt hoogleraar Epidemiologie Eline Slagboom van het LUMC  alles wat gezond leven diep van binnen teweeg brengt en welke rol onze genen hierin spelen. Kom luisteren als je wilt weten wat gezond leven diep van binnen teweeg brengt.

Aanmelden (gratis) kan hier.

Samen Vitaal

Dit pop-upcollege maakt onderdeel uit van Samen Vitaal: een evenement van de Gemeente Den Haag voor senioren in de stad Den Haag. Wat kun je zelf doen om vitaal te blijven? Hoe zorgen we er als bewoners en professionals voor dat Den Haag nog seniorvriendelijker wordt? Ontdek het bij Samen Vitaal: een evenement met een afwisselend programma bestaande uit workshops, sprekers en een informatiemarkt.

Pop-upcolleges

De universiteit wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad. Daarom wordt in 2018 een reeks pop-upcolleges georganiseerd tijdens bestaande festivals maar ook op kleinschalige plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Data en locaties

Een overzicht van de aankomende pop-upcolleges is beschikbaar in onze agenda.

Contact

Meer informatie over de organisatie van de pop-upcolleges? Neem contact op met Ellen Ruifrok.

Aanmelden (gratis)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.