Festival

Midden-Oosten cultuurmarkt

24 november 2018
Gratis te bezoeken, toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Tempelzaal

Op zaterdag 24 november 2018 organiseert LUCIS (Leids Universitair Centrum voor de studie van Islam en Samenleving) in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden de derde editie van de Midden-Oosten cultuurmarkt. De eerste twee edities van de Cultuurmarkt in de indrukwekkende Tempelzaal waren met meer dan duizend enthousiaste bezoekers een groot succes. Om die reden heeft LUCIS besloten om van de cultuurmarkt een jaarlijks terugkerend evenement te maken, met een uitgebreid programma en bekende gezichten.

Al vanaf 10:00 uur kunnen bezoekers genieten van een interessant programma en kennis opdoen over de culturen, talen, geografische en demografische aspecten van de Midden-Oosterse landen. De hele dag kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de taallessen en workshops. Niet alleen krijgen zij de mogelijkheid om verschillende Midden-Oosterse lekkernijen te proeven, ook kunnen zij shoppen bij onze kraampjes die exclusieve Oosterse producten zullen verkopen. Jong en oud kan genieten van Midden-Oosterse ritmen en melodie├źn door in de buurt te blijven van het podium van de Tempelzaal - daar vinden meerdere concerten en acts plaats.

Het exacte programma wordt binnenkort bekendgemaakt.