Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lezing door Alber Ostermaier: Von der Rolle – Oder: Über die Dramatik des Verzettelns

Datum
donderdag 15 november 2018
Tijd
Locatie
P.N. van Eyckhof 2
P.N. van Eyckhof 2
2311 BV Leiden
Zaal
004

Op 15 november 2018 organiseert de stichting Cultuur & Kommunikation in samenwerking met de opleiding Duitse taal en cultuur van de Universiteit Leiden een lezing door de schrijver Albert Ostermaier. Hij zal uit zijn boek „Von der Rolle – Oder: Über die Dramatik des Verzettelns“ voorlezen.

Albert Ostermaier, 1967 in München geboren, is een van de belangrijkste hedendaagse Duitse toneelschrijvers. Zijn stukken worden in bekende theaters opgevoerd, zoals het Nationaltheater in Mannheim, het Deutsche Schauspielhaus in Hamburg en het Burgtheater in Wenen. Hij heeft verschillende literatuurprijzen gewonnen. Bovendien is Ostermaier keeper bij het Duitse nationale voetbalelftal van de schrijvers.

In zijn boek „Von der Rolle – Oder: Über die Dramatik des Verzettelns“ biedt hij ons een inkijk in zijn werkwijze, zijn opvattingen over het theater en de invloed van andere schrijvers op zijn werk.

De opleiding Duitse taal en cultuur van de Universiteit Leiden nodigt studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden uit om deze lezing bij te wonen. De lezing zal in het Duits worden gehouden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.