Universiteit Leiden

nl en

Leiden Socio-legal Series Lecture

Rules without Rights: Land, Labor, and Private Authority in the Global Economy

Datum
woensdag 28 november 2018
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Zaal
B 006

Op woensdag 28 november zal Prof. Tim Bartley, hoogleraar sociologie aan Washington University in St. Louis, een lezing geven waarin hij onderzoek presenteert over de impact van private regulering. Bartley zal reflecteren op de vraag hoe dergelijk regulering, geïnitieerd door industrie en bedrijfsleven, van invloed is op pogingen om milieuvervuiling tegen te gaan en werkomstandigheden in fabrieken te verbeteren in Indonesië en China.

De lezing van Prof. Bartley is de tweede lezing in de Leiden Socio-Legal Series van dit academisch jaar. De lezing, inclusief Q&A, zal plaatsvinden tussen 16.00 en 17.30 uur in zaal C 1.02 van de Sterrewacht. Na afloop nodigen wij u uit voor een borrel. De lezing staat open voor docenten, (PhD) studenten en andere geïnteresseerden. Aanmelding vooraf is niet nodig. Voor vragen over deze lezing of over de Leiden Socio-Legal Series kan contact worden gezocht met het secretariaat van het Van Vollenhoven Instituut: vollenhoven@law.leidenuniv.nl.

More information

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.