Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Alumnibijeenkomst FSW ‘Uitwisseling wetenschap en praktijk’

Datum
vrijdag 16 november 2018
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

De Faculteit der Sociale Wetenschappen organiseert deze middag haar 1e alumni event met het thema de uitwisseling tussen wetenschap en praktijk. Waar staat het onderzoek binnen Culturele Antropologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie nu? Hoe slaan we een brug met het praktische werkveld en onze maatschappelijke omgeving? Hoe kan de wetenschap de ervaringen en innovaties uit de praktijk meenemen? En waar liggen kansen om gezamenlijk op te trekken? Onze wetenschappers vertellen vanuit hun eigen discipline en alumni brengen de ervaringen uit het werkveld.

Bas Haring daagt u uit!

De middag begint onder de bezielende leiding van Bas Haring, schrijver, filosoof en Leids Hoogleraar Publiek begrip van wetenschap. Hij leidt het thema in en filosofeert over wat wetenschappers en professionals uit het werkveld aan elkaar kunnen hebben. In 2 rondes praten wij u bij over de huidige sociale wetenschappen, voeren we interactieve discussies over professionele en maatschappelijke thema’s die in uw praktijk spelen en vertellen alumni over hun dagelijkse praktijk.

Nieuwe ideeën en oude herinneringen

Tussen de rondes door en tijdens de afsluitende borrel is er ruimte voor netwerken, een blik op de arbeidsmarkt en de wijze waarop onze studenten tijdens hun studie al aansluiting vinden met de praktijk. Ook de studieverenigingen zijn aanwezig om terug te keren in Leidse studentensferen. Kortom: Een middag van inspiratie en uitwisseling voor al onze alumni, om nieuwe bruggen te slaan én herinneringen op te halen.

Programma

13:00-14:00 Netwerklunch
Met o.a. informatiemarkt, LinkedIn-fotograaf, CV-check.
Centrale hal
14:00-14:30 Keynote Bas Haring
Uitwisseling tussen wetenschap en praktijk: waar vinden we die?
Centrale hal
14:35-15:35 Ronde 1: Wetenschappers   
 
 • 5A47
   
 • 1A11
   
 • 1A15
   
 • SB11
15:35-16:00 Pauze
Met o.a. informatiemarkt, LinkedIn-fotograaf, CV-check.
Centrale hal
16:00-16:45 Ronde 2: Alumni  
 
 • 5A47
   
 • 1A11
   
 • 1A15
   
 • SB11
16:50 Afsluiting en borrel Centrale hal

 

Volg ons facebook event

Ook verschijnt het FSW alumni event op de facebookpagina @fswleiden. Als u zich daar opgeeft als geïnteresseerd of aanwezig, kunt u al het nieuws rondom de verschillende programma-onderdelen volgen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.