Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Fataal Geweld. Veraf en nabij

Datum
dinsdag 13 november 2018
Tijd
Serie
Fataal Geweld
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
2.02

Hoe ziet fataal geweld er wereldwijd uit? Hoe kunnen we moord ‘hot spots’ op de wereldkaart verklaren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan Venezuela, Mexico, en El Salvador. Maar ook gebieden in de voormalige Sovjetunie, Groenland en Finland. En: hoe is de Nederlandse aard en omvang van moord vergeleken met landen om ons heen? Welke rol spelen alcoholgebruik, drugshandel en georganiseerde criminaliteit? In dit college proberen we antwoorden te vinden op deze en andere vragen, waarbij we stilstaan bij recente internationale en nationale politieke, sociaal-culturele, economische en demografische ontwikkelingen.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.