Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Fataal Geweld. Van de vroege geschiedenis tot nu

Datum
dinsdag 20 november 2018
Tijd
Serie
Fataal Geweld
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
2.01

De menselijke geschiedenis kent een enorme ontwikkeling op het gebied van geweld. Op deze avond staan we nader stil bij de aard en omvang van fataal geweld over de tijd heen, startend bij de jagers-verzamelaars, tot fataal geweld anno 2018. We proberen te verklaren hoe en waarom de moordratio heden ten dage ongeveer 500 keer zo laag is vergeleken met een aantal eeuwen geleden. Waarom leven we nu in relatief vreedzame tijden? En, omgekeerd, waarom was de moordratio destijds zo hoog? Zijn we nu op het laagste punt in decennia beland, of kunnen we een nog veiligere toekomst creĆ«ren? 

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.