Congres/symposium

Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
3.46

Nederland staat voor grote uitdagingen: Hoe kunnen we garanderen dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij? Hoe gaan we om met de energietransitie? En hoe zorgen we ervoor dat dit op een duurzame en economisch rendabele manier gebeurd? Tijdens deze conferentie gaan we opzoek naar sociale, duurzame en lokale antwoorden op globale uitdagingen.

In het kader van ‘the Impact Days’ organiseert de gemeente Den Haag in samenwerking met de Universiteit Leiden en de Haagse Hogeschool deze conferentie over sociaal ondernemerschap. Sociale ondernemingen stappen steeds vaker naar voren om op innovatieve wijze deze thema’s aan elkaar te koppelen. Met hun maatschappelijke missie en duurzame verdienmodel maken ze een positieve impact op de maatschappij.

Op de conferentie zal onder andere Loes Nijskens (KplusV) komen vertellen over de huidige stand van sociaal ondernemerschap in de regio Den Haag gevolgd door presentaties van onder andere sociaal ondernemers Henk Velders (De Prael Den Haag) en Bart de Bart (Studeren & Werken op Maat). Daarnaast zullen studenten hun start-up plannen voor een sociale onderneming presenteren. Het evenement vindt plaats op Wijnhaven van 13:30 tot 15:30, na 15:30 is er een netwerkborrel in café Wijnhaven.