Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Concert

Concert Practicum Musicae-studenten

Datum
donderdag 29 november 2018
Tijd
Toelichting
Toegang is gratis
Locatie
Lokhorstkerk
Pieterskerkstraat 1
Leiden

Het nieuwe studiejaar is alweer een tijdje bezig en de Practicum Musicae-studenten maken zich op voor het tweede concert van dit jaar: op 29 november om 17:00 uur kunt u de Leidsche dubbeltalenten in volle glorie bewonderen in de Lokhorstkerk.

Voor dit jaar zijn er 25 nieuwe PM-studenten aangenomen, waaronder een paar oude bekenden in nieuwe gedaante. Zo is derde jaars PM-piano en Wiskunde student Aafko Boonstra onlangs begonnen aan de prestigieuze PM-Minor Orkestdirectie. Voor deze opleiding werden alleen de beste vijf kandidaten aangenomen. Aafko moest voor de auditie concurreren met studenten die normaal gesproken de bachelor orkestdirectie zouden doen en slaagde glansrijk voor deze test.

Daarnaast toont Multitalent Jasperina Verheij zich een ware Uomo Universalis, door naast haar voltijds Bachelor Life Science & technology op de UL én haar voltijds Bachelor Blokfluit Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium, een PM-studie Klassieke Zang aan te pakken. Ook Informatica-student Martijn Strating blijkt bijzonder veelzijdig, met een PM studie Piano én een PM-studie Compositie. Hij is de eerste PM-student die tot deze veel gewilde opleiding is toegelaten. Bij de nieuwkomers bevindt zich ook een bijzonder multitalent Erik Dybdahl combineert een Bachelor International Studies met een PM-studie Klassiek Piano en Jazz Basgitaar. Kortom, er is voldoende talent aanwezig in Leiden.

Iedere laatste donderdag van de maand zijn deze bijzondere studenten te bewonderen in de Lokhorstkerk, waar ze in intieme setting hun kunst tonen. De concerten zijn ongedwongen en zeer gevarieerd. Op 20 december vindt om 19:00 uur het jaarlijkse Practicum Musicae Kerstgala plaats. Tijdens dit feestelijke concert kunt u vele dubbeltalenten beluisteren. Het thema is ‘Glyndeborne’, waarmee we u willen uitnodigen uw mooiste japon uit de kast te trekken en zelf een mandje met bubbels en versnaperingen mee te nemen, zoals dat ook in bij het Engelse opera-festival gebeurt. Tot ziens bij een van onze concerten!

Pauline Jansen in de Lokhorstkerk

Komende concerten

Iedere laatste donderdag van de maand vindt er het Lokhorstconcert plaats van onze PM-studenten. De concerten vinden dit collegejaar plaats op:

  • 29 november 2018
  • 31 januari 2019
  • 28 februari 2019
  • 28 maart 2019
  • 25 april 2019
  • 23 mei 2019
  • 27 juni 2019
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.