Alumni-activiteit

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal 1.48

Zeker eens per week maakt het politiek debat deel uit van het landelijke nieuws. Of dat nu gaat om een al dan niet omstreden wetsvoorstel, of een politicus die zich moet verantwoorden voor diens keuzes. Er zijn allerlei vragen te stellen bij dit politieke debat. Wat is de rol van het politieke debat in de maatschappij? In welke mate is argumentatie doorslaggevend bij het nemen van een politiek besluit? En uiteraard: hoe moet het politiek debat gevoerd worden? Ongetwijfeld dat de gastspreker van deze avond ons daar meer over kan vertellen.

Henri Lenferink is sinds 2003 burgemeester van de mooiste stad van Nederland en omstreken: Leiden. Daarvoor was hij onder andere hoofd wetenschap van de IJsselacademie. Ook zat hij de gemeenteraad van Arnhem. Zijn lange politieke loopbaan heeft hem veel ervaring opgeleverd met het politiek debat. In 2014 werd Lenferink landelijk nieuws toen hij besloot een zedendelinquent na afloop van zijn straf huisvesting te bieden in zijn stad. De felle debatten die hierop volgden dragen er mede aan bij dat de gastspreker van deze avond beslist een ervaringsdeskundige genoemd kan worden.

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht: werkgroeptaal.leiden@gmail.com