Alumni-activiteit

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Masterclass Duurzaamheid: voor wie?

Deze Masterclass biedt een avond vol kennis en inspiratie voor Leidse alumni die te maken hebben met vraagstukken rondom duurzaamheid ; van milieudeskundingen en  beleidmedewerkers tot communicatiedeskundigen die zich inzetten voor gedragsbeïnvloeding.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de masterclass worden vragen beantwoord zoals, wat hebben de circulaire economie en de beleidscyclus met elkaar gemeen? Waarom is het bij duurzaamheidsvraagstukken handig om governance netwerken te analyseren? Hoe kies je de juiste framing van je boodschap om de politiek en stakeholders te beïnvloeden? Welke maatschappelijke transities zijn nodig voor een duurzame samenleving?

Duurzaamheidsdilemma’s

Duurzaamheidsvraagstukken zoals klimaatverandering, uitputting van grondstoffen en het verlies van biodiversiteit staan hoog op de maatschappelijke en politieke agenda.
Leidse wetenschappers van de faculteiten Wiskunde en Natuurwetenschappen en Governance and Global Affairs laten tijdens deze masterclass aan de hand van verschillende dilemma’s  zien hoe welke belangentegenstellingen en complexe afwegingen  bij duurzaamheidsvraagstukken ontstaan en hoe daar mee omgegaan kan worden.
Daarna kunt u tijdens een paneldiscussie duurzaamheidsdilemma’s uit uw eigen praktijk voorleggen.

De sprekers en moderator

Prof.dr.ir. van Bodegom is Hoogleraar en hoofd van de afdeling Milieubiologie binnen het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.
Dr. Gerard Breeman is sinds februari 2015 werkzaam bij het Instituut Bestuurskunde, Faculteit Governance and Global Affairs. Hij doceert onder andere beleid en researchdesign. Hij is mededirecteur van onderzoeksteam naar het vergelijkend beleidsagenda-onderzoek in Nederland.
Dr. Shivant Jhagroe is Universitair docent aan de Faculteit Governance and Global Affairs, Instituut Bestuurskunde.
Dr. M.J.J. Schrama is Assistant professor aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden
Prof. dr. Judi Mesman (moderator) is dean van het Leiden University College The Hague (LUC) van de Universiteit Leiden en hoogleraar ‘Interdisciplinary Study of Societal Challenges’ (een gedeelde leerstoel van FGGA en FSW-Pedagogische Wetenschappen).
Het onderzoek van Judi Mesman richt zich op de bestudering van diversiteit vanuit een levensloopperspectief in culturele, sociaaleconomische en politieke context.

Informatie & Registratie

Datum  20 November 2018
Tijd 19.00-21.30 uur (met aansluitend borrel)

Wijnhaven, Turfmarkt 99, 2511 DP Den Haag, zaal 202
(400 m. van Den Haag CS)

-  Introducés welkom --
Kosten € 25,- (incl. borrel)

Inschrijving
PS U kunt zich nog aanmelden via het systeem, en u wordt dan verwacht in zaal 202 van Wijnhaven voor 1900 uur.

Contact info@alumni.leidenuniv.nl
  Restitutie is niet mogelijk