Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Albert Verweylezing

  • Stefan Hertmans
Datum
woensdag 14 november 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Vast onderdeel van het gastschrijverschap is de jaarlijkse Albert Verwey-lezing. Stefan Hertmans houdt de lezing op 14 november 2018 in het Academiegebouw, onder de titel De fictie en de feiten. De lezing begint om 20:00.

Kaarten

Kaartverkoop aan de deur, tevoren reserveren kan door een mailtje te sturen naar gastschrijver@hum.leidenuniv.nl.

Kaarten kosten € 10,00. Studenten kunnen gratis naar binnen op vertoon van collegekaart.

Stefan Hertmans

Hertmans (1951) werd al snel na zijn debuut Ruimte in 1981 erkend als een belangrijke literaire stem, en met recente romans als Oorlog en Terpentijn en De Bekeerlinge bereikte hij ook een groot en internationaal publiek. Het schrijverschap van Hertmans kenmerkt zich door die balans: zijn werk is een intellectuele zoektocht naar wat kunst kan betekenen in de wereld, en hoe. Tegelijk zijn het aangrijpende en levensechte teksten over mensen en hun liefde.

Over Albert Verwey

Albert Verwey (1865 - 1937) was hoogleraar in Leiden, en dichter, geleerde, criticus en redacteur. Hij speelde een belangrijke rol in het literaire en culturele leven in Nederland in de periode 1880-1940. Samen met zijn goede vriend Willem Kloos was hij de leidinggevende figuur van de Tachtigers. Verwey debuteerde in 1885 met de poëziebundel Persephone en andere gedichten. Behalve dichtbundels publiceerde hij ook veel essays over literatuur. 

Meer over Albert Verwey

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.