Congres/symposium

Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
3.60

Het Expertise Centrum voor de Promotie Opleiding en het Dual PhD Centre van de Universiteit Leiden organiseren op vrijdagmiddag 12 oktober 2018 een workshop over Buitenpromovendi.

We kennen in Nederland een grote groep promovendi die niet in dienst zijn van de universiteit maar wel werken aan een promotieonderzoek. Hoewel de opbrengst voor de universiteit hetzelfde is, krijgen deze buitenpromovendi vaak weinig aandacht en ondersteuning. Vaak vormen de begeleiders de enige connectie met de universiteit en staan ze beperkt of niet op de radar van graduate schools. Terwijl graduate schools ook voor buitenpromovendi meerwaarde kunnen hebben.

Voorbeelden van buitenpromovendi zijn: (1) personen die (naast hun baan) volledig in hun eigen tijd aan een promotie werken; (2) personen die een beperkte hoeveelheid tijd krijgen, bijvoorbeeld 1 dag per week, om in de baas zijn/haar tijd aan de promotie te werken; (3) gepensioneerden die aan een promotie werken.

In deze interactieve workshop besteden we aandacht aan de vraag hoe universiteiten buitenpromovendi optimaal kunnen ondersteunen in hun promotietraject. Deelnemers krijgen een beeld van de diverse programma's die universiteiten en andere organisaties in Nederland hebben ontwikkeld voor buitenpromovendi. We rapporteren uitkomsten van onderzoek naar buitenpromovendi. En buitenpromovendi delen zelf hun ervaringen.

Meer informatie volgt binnenkort!