Voice4Thought: Leiden Universiteitsstad

Leidse Volkshuis
Apothekersdijk 33a
2312 DD Leiden

Voice4Thought is terug met haar jaarlijkse evenement in Leiden. Op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober organiseert Voice4Thought, in samenwerking met BplusC, ‘Woede in Leiden’ – een tweedaags evenement met kunst, burgerschap, activisme en wetenschap. Tijdens deze vierde editie van V4T@Leiden onderzoeken de onvrede in de samenleving. Hoe kunnen we de grote energie van woede inzetten voor positieve maatschappelijke actie?

Leiden Universiteitsstad?

Binnen het thema ‘Woede in Leiden’ organiseert Voice4Thought het debat ‘Leiden Universiteitsstad?’. Tijdens dit debat zullen wij de rol van kennis als motor en kracht van verandering in de stad onderzoeken. Hoe kan Leiden een kennisstad voor iedereen zijn/worden? Hierbij exploreren wij ook graag nieuwe manieren van kennis generen en verwerven. In het panel zullen burgers met verschillende achtergronden (waaronder wetenschappers) van Leiden hun ideeën uitwisselen.

De voertaal van het debat is Nederlands.

Deelnemen aan het debat

Het is echt de bedoeling om een goed gesprek over de rol van kennis in de stad te voeren met bewoners van Leiden, universitair medewerkers, en de gemeente. Wilt u deelnemen aan het debat met een perspectief vanuit de universiteit? Voor meer informatie en aanmelding kunt u mailen naar Loes Oudenhuijsen: loes@voice4thought.org.

Lees meer op de website van Voice4Thought