Universiteit Leiden

nl en

Lunchworkshop

Toekomstdromen: Midden-Oosten- en islamstudies in de praktijk | Adil Izemrane

Datum
vrijdag 19 oktober 2018
Tijd
Toelichting
Meld je aan VOOR 15 oktober via lucis@hum.leidenuniv.nl
Serie
Toekomstdromen: Midden-Oosten- en islamstudies in de praktijk
Locatie
Gravensteen
Pieterskerkhof 6
2311 SR Leiden
Zaal
0.11

Een studie in de Geesteswetenschappen biedt een uitstekend arbeidsmarktperspectief  - of het nu Midden-Oostenstudies (BA of MA), International Studies (BA of MA) of een andere opleiding is. Je kunt terecht komen in de journalistiek, gaan werken voor een non-gouvernementele organisatie, vorm gaan geven aan het buitenlands beleid of je expertise aanwenden in de culturele of maatschappelijke sector. Uiteraard weet je nooit hoe het balletje gaat rollen, maar het is goed om hierover na te denken en informatie te verzamelen. Wat zijn jouw toekomstdromen?

LUCIS wil jou graag inspireren en organiseert daarom in het najaar van 2018 twee lunch workshops van anderhalf uur waarin telkens één expert uit de verschillende werkvelden op het terrein van Midden-Oosten- en islamstudies vertelt over zijn of haar werk en ervaringen. Uiteraard is er ook ruime gelegenheid voor discussie en stellen van vragen. Het doel van de workshop is dat studenten en andere belangstellenden helpen een beter zicht te krijgen op de mogelijkheden na afstuderen.

Adil Izemrane

Tijdens de workshop op 19 oktober 2018 zal Adil Izemrane, mede-oprichter van Movement on the Ground, vertellen over zijn werk, wat hem er toe bewoog om deze NGO op te richten en hoe zijn universitaire achtergrond hem bracht op de plek waar hij nu is.

Adil Izemrane studeerde aan de Leidse Universiteit Informatica en richtte de afgelopen 20 jaar als projectontwikkelaar verschillende bedrijven op; onder andere in de bouw- en constructiesector en de ecologische cosmetica-industrie. De lopende draad in zijn werk is steeds een sterk geloof in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Tijdens de Europese vluchtelingencrisis van 2015 ging hij naar Lesbos om te helpen. Hij zag met eigen ogen het leed en de ellende van mensen, vluchtend voor oorlog en armoede, die op een betere toekomst in Europa hoopten. Dit raakte hem zo dat hij met een aantal vrienden besloot hier iets aan te gaan doen. Samen richtten zij de stichting Movement on the Ground op, een organisatie die nauw samenwerkt met gelijkgestemde partners en organisaties ter plekke.

Over Movement on the Ground

Naar aanleiding van de onmenselijke toestanden op Lesbos, waar soms 10.000 ontredderde vluchtelingen per dag aankwamen, richtten Johnny de Mol, Adil Izemrane en een groep vrienden in 2015 Movement on the Ground op. In de eerste periode hielp Movement on the Ground vooral met het verstrekken van levensreddende middelen, zoals een reddingsboot, een vrachtwagen en eerste levensbehoeften.  Op dit moment richt de organisatie zich op het leefbaar maken van het bestaande vluchtelingenkamp op Lesbos. Zij bouwen bijvoorbeeld een gemeenschapshuis, installeren zonnepanelen, zetten een voedseltruck in voor de maaltijdvoorziening en zetten een Digital Learning Lab op. De ‘Camp to CampUS’ filosofie die zij hierbij hanteren, houdt in dat zij zich inzetten voor een duurzamer en meer zelfvoorzienend kamp. Met innovatieve ideeën en oplossingen geven ze de inwoners van het kamp hun waardigheid en menselijkheid terug.

Aanmelden

Deze workshop is in eerste instantie bedoeld voor studenten, maar staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. Aanmelden kan via: lucis@hum.leidenuniv.nl. Voorafgaand aan de workshop biedt LUCIS een bescheiden lunch aan voor de deelnemers.

Toekomstdromen op 30 november

Op 30 november 2018 zal de 2e lunchworkshop van het najaar 2018 plaatsvinden met Bas Böing, werkzaam bij de Nationale Politie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.