Universiteit Leiden

nl en

Lezing

TechTalk: Infectious Diseases

Datum
donderdag 11 oktober 2018
Tijd
Locatie
De Stal
Darwinweg 1
2333 CR Leiden

Op 11 oktober organiseert Luris (met partners) voor de derde keer dit jaar een TechTalk, een bijeenkomst waar onderzoekers van binnen de Universiteit, het LUMC en het bedrijfsleven elkaar treffen om over een specifiek onderwerp te praten. Het onderwerp dit keer: Infectieziekten: (Infectious Diseases - tackling infectious diseases worldwide).

TechTalk Infectious diseases

TechTalks zijn voor iedereen toegankelijk. Meld u aan op de website van Leiden Bio Science Park

Aanmelden

Sprekers

 • The research state of the art at CID
  Prof.dr. Ed Kuijper (Medical Microbiology, LUMC)

 • Research alliances in infectious diseases
  Dr. Mariska Koster (The Janssen Pharmaceutical Companies, Johnson & Johnson)

 • Controlled human infection models
  Dr. Meta Roestenberg (Infectious Diseases, LUMC)

 • Bacterial diagnostics
  Dr. Gerold de Valk (CEO, BiosparQ B.V.)

 • Pathogen glycans: targeting sweet spots in infectious disease
  Prof.dr. Ron Hokke (Para glycoimmunology, LUMC)

 • SAAPs - next generation antibiotics to fight global anti-microbial resistance
  Leonie de Best (Chief Business Officer, Madam Therapeutics B.V.)

Onderzoekers in Leiden hebben een lange traditie van samenwerken met lokale of Nederlandse bedrijven. Dit uit zich in een breed spectrum van verbindingen, van informele connecties, studentenplaatsen en bilaterale R&D-samenwerkingen tot breedvoerige consortiaregelingen met complexe publiek/private financiering.

Luris, het Knowledge Exchange Office van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum, ondersteunt het uitbreiden van deze relaties en onderzoekt hoe dergelijke verbindingen tot stand komen of kunnen worden verstevigd. Een initiatief op dit gebied is het TechTalk-programma. TechTalks zijn gericht op  het samenbrengen van de onderzoeksgemeenschap, of het nu academici zijn of werkzaam in het bedrijfsleven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.