Universiteit Leiden

nl en

Festival

NS StationsLab

Datum
donderdag 4 oktober 2018
Tijd
Locatie
Station Utrecht Centraal

3511 AX Utrecht

Van 4 tot en met 7 oktober staat er op station Utrecht Centraal een pop-up laboratorium. Met behulp van de nieuwste technieken onderzoekt een team van studenten van de Universiteit van Amsterdam hoe reizigers hun wegvinden op het station en in de fietsenstalling. 

Ineke van der Ham opent NS StationsLab

De opening van het StationsLab, in samenwerking met Weekend van de Wetenschap, is op 4 oktober om 12.00 uur door neuropsycholoog Ineke van der Ham van de Universiteit Leiden. Van der Ham staat de studenten van de Universiteit van Amsterdam met raad en daad bij vanwege haar ervaring met experimenten naar navigeren. Ze onderzocht gedurende een jaar in samenwerking met Weekend van de Wetenschap bij meer dan 10.000 deelnemers hoe mensen navigeren en wat de invloed van leeftijd en geslacht is. Wat bleek: vrouwen zijn helemaal niet slechter in navigeren dan mannen. 

NS StationsLab - Hoe weet je brein waar je moet zijn?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.