Universiteit Leiden

nl en

Lezing

NGL-lezing: Op zoek naar de bouwstenen voor leven tussen de sterren

Datum
18 oktober 2018
Tijd
Bezoekadres
Science Campus
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Sinds 20 jaar hebben astronomen overtuigend bewijs dat planeten rond andere sterren cirkelen. Meer dan 3.000 exo-planeten zijn inmiddels ontdekt. Maar hoe worden deze planeten gevormd? Lijken ze op de planeten in ons eigen zonnestelsel, of zijn ze juist heel anders? Wat is de chemische samenstelling van het materiaal (water, organische verbindingen) waaruit planeten worden gevormd en kan dat mogelijk leiden tot leven elders in het heelal?  En wat vertelt de Rosetta-missie naar komeet 67P ons over het ontstaan van ons eigen zonnestelsel? Dankzij nieuwe krachtige telescopen kunnen astronomen deze oeroude vragen nu eindelijk te lijf gaan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie