Universiteit Leiden

nl en

Festival

De Nacht van de Wetenschap

Datum
vrijdag 5 oktober 2018
Tijd
Locatie
Stadhuis in Den Haag

Zaal
Atrium
Logo Nacht van de Wetenschap: Supermens

Onderzoekers buigen zich over het thema Supermens. Want als we films en series moeten geloven, dan hebben we straks allerlei chips in ons lijf die alles wat we denken, doen en voelen nauwkeurig bijhouden én delen met de rest van de wereld, zorgt de medische wetenschap ervoor dat we haast onsterfelijk worden én creëren we robots en computers die veel slimmer zullen worden dan mensen. Onrealistisch of toch niet? Eén ding is duidelijk: technologische ontwikkelingen zullen er continu zijn.

De vraag is vervolgens: hoe gaan wij als mensen om met al die nieuwe technieken? En waar trekken we de grens? En wat zegt het eigenlijk over ons mensbeeld dat films over superhelden met hun superkrachten zo tot de verbeelding spreken? Deze vragen en meer, worden beantwoord tijdens de Nacht van de Wetenschap. 

Programma en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.