Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Musculoskeletal Health in Musicians Epidemiology & Biomechanics

  • L.M. Kok
Datum
dinsdag 20 november 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. R.G.H.H. Nelissen

Bij musici is sprake van een combinatie van hoge functionele eisen en tegelijkertijd een hoog risico van spier- en gewrichtsklachten. Het primaire doel van dit proefschrift is om spier- en gewrichtsklachten bij musici te beschrijven van zowel professionele als amateurmusici. Uit het onderzoek is onder meer gebleken dat vrouwen meer klachten hebben dan mannen. Qua instrumentarium is in het bijzonder gekeken naar viool. Bij violisten met nek- en schouderklachten is sprake van onnodige spierspanning in deze regio. De conclusie is dat spelen zonder of met een lage afstelling van de schoudersteun vanuit biomechanisch oogpunt de voorkeur heeft.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.