Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Jonge Alumni Dag 2018: Alumnus Universalis

Datum
zaterdag 20 oktober 2018
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511DP Den Haag

De inschrijving voor de Jonge Alumni Dag is gesloten. 

Je leest het de afgelopen jaren steeds vaker: het leven van jonge professionals wordt drukker en drukker. Succesvol zijn in je werk, een huis kopen, een uitgebreid sociaal leven hebben; je moet als jonge alumnus van alle markten thuis zijn. Daarom organiseert het Jonge Alumni Netwerk op 20 oktober 2018 de eerste Jonge Alumnidag met als thema ‘Alumnus Universalis’, de universele alumnus. Op deze dag bieden wij je een aantal interessante workshops en lezingen aan waarmee je jezelf verder kan ontwikkelen. Of je nu effectiever wil leren schrijven, beter met stress om wil kunnen gaan of wil weten hoe je jouw geld het beste kunt beleggen: op deze dag is er voor ieder wat wils. 

Hoe ziet de dag eruit?

De dag bestaat uit een openingstoespraak door Vice-Rector Magnificus Hester Bijl, twee workshoprondes van elk twee uur, een lunch en een borrel. Van de zeven workshops die worden gegeven kies je er bij het inschrijven twee uit waarbij je aanwezig zal zijn.

Workshops en lezingen

Eerste ronde

  • Onder leiding van de speechschrijver van de Minister van Financiën leer je tijdens de Schrijftraining hoe je notities, offertes en andere documenten op moet stellen. Moet je tijdens je werk veel schrijven en kun je hier wel wat tips voor gebruiken? Schrijf je dan in voor deze training!
  • Je hebt alles goed voor elkaar, maar toch twijfel je vaak. Is dit alles? Is dit de baan die bij mij past? Wil ik wel of geen kinderen? En deze relatie, is die voor eeuwig? Rond je 30ste is het spitsuur in je hoofd. Je denkt over alle belangrijke levensvragen na. In de workshop Dertigersdilemma gaan we praktisch aan de slag met deze dilemma’s en krijg je tips aangereikt hoe je beter kan kiezen.
  • Onderhandel je vaak maar ben je niet altijd tevreden met de uitkomst? Geef je te snel toe omdat je bang bent dat je anders aan het kortste eind trekt? Of overvalt de andere partij je, waardoor je de dag na de onderhandeling pas op de juiste reacties komt? Dat is zonde, maar onderhandelen is een vaardigheid die goed te trainen valt. In de workshop Onderhandelen leer je de geheimen van overtuigingskracht en effectieve onderhandelmethodes.

Tweede ronde

  • Het is een van de meest besproken thema’s van het moment: duurzaamheid. Maar wat kun je zelf doen om duurzamer te leven? En hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving duurzamer wordt? Bij de workshop Duurzaamheid leer je hier alles over!
  • Beleggen is misschien wel noodzakelijk wanneer je meer wilt maken van je geld. Maar wat moet je weten voordat je begint? Wat zijn de geheimen van topbeleggers en wat doen winnaar goed en verliezers fout? Het zijn vragen die beantwoord zullen worden tijdens de minimasterclass Beleggen.
  • Stress hebben we allemaal nodig. Om dat sprintje te trekken, of die ene deadline te halen. Het stimuleert ons om boven onszelf uit te stijgen. De kunst is echter om deze stress goed te managen: het draait hierbij allemaal om de balans. Mindfulness helpt je die balans te vinden. Kom daarom naar de workshop Mindfulness en krijg minder stress met mindfulness.

Meer info en aanmelden

Datum Zaterdag 20 oktober 2018
Tijd 10:30-17:30 uur
Locatie Wijnhaven, Den Haag
Kosten  €25,00 (inclusief twee workshops, koffie/thee, lunch en een borrel)
Voor wie Deze alumnidag is toegankelijk voor alumni van de Universiteit Leiden t/m 35 jaar.
Aanmelden De inschrijving is gesloten. 
Vragen? Voor vragen kunt u mailen met het bestuur van het Jonge Alumni Netwerk
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.