Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Jonge Alumni Dag 2019: De alumnus van de toekomst

Datum
zaterdag 30 november 2019
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311ES Leiden

Als jonge alumnus moet je anno 2019 van alle markten thuis zijn. We hebben het druk, willen succesvol zijn in werk en daarnaast tal van sociale contacten onderhouden. Op 30 november 2019 organiseert het Jonge Alumni Netwerk daarom voor de tweede keer de Jonge Alumni Dag, met dit jaar als thema: de  ‘Alumnus van de toekomst’. Tijdens deze dag krijg jij de nodige tips en tricks om een toekomstbestendige carrière op te bouwen en leer je wat over de belangrijkste vaardigheden voor je loopbaan.

Programma

10:00 - 10:30 Inloop

10:30 - 11:30 Keynote speaker 'Artificial Intelligence'
De keynote speaker is Ron Tolido,  Chief Technology Officer (CTO) bij Capgemini, een wereldwijd consultancy bedrijf op het gebied van ICT. Als CTO houdt Tolido zich bezig met de technologische ontwikkelingen van de toekomst: hoe ziet ons werk er straks uit en welke invloed heeft Artificial Intelligence hierop?

11:45 - 13:00 Eerste workshopronde

Ben jij een Master in falen? Een Masterfaalkundige mag fouten maken, een Masterfaalkundige kan ook fouten maken! Hij blijft ontspannen en leert van zijn fouten. Een Master omarmt bovendien de fouten van anderen. Wil jij altijd 100% presteren? Ben je een perfectionist? Je bent niet alleen! Wil je hier beter mee om leren gaan, zet dan de volgende stappen tijdens deze interactieve, grappige en vooral leerzame masterclass. 

Hoe val je op LinkedIn op? In deze interactieve workshop van social media kenner en journalist Floortje van Gameren leert je de ins en outs kennen van LinkedIn: hoe komt je profiel hoog in de zoekresultaten terug en hoe kan je jouw profiel verbeteren zodat meer mensen je profiel aanklikken. Wil je deelnemen aan deze workshop? Neem dan je laptop mee! 

Stress is onlosmakelijk verbonden met ons leven. Daarom is het belangrijk om een passende manier te vinden om ermee om te gaan. In deze workshop ga je aan de slag met de oorzaken van stress, de verschillende manieren om er mee om te gaan en het maken van een persoonlijke stress coping plan. 

13:00 - 14:00 Lunch
Tijdens de lunch heb je de mogelijkheid om door een fotograaf nieuwe foto's voor je CV of LinkedIn-profiel te laten maken. 

14:00 - 15:15 Tweede workshopronde

Tijdens de eerste jaren van je carrière is het extra hard werken om een plaatsje te veroveren bij je nieuwe werkgever. Er wordt van je verwacht dat je presteert terwijl je naast je werk ook nog een leven aan het opbouwen bent met hobby’s, gezelligheid en misschien al een gezin.

Soms heb je het idee dat je meerdere ballen tegelijk in de lucht hebt te houden, van alle kanten wordt er aan je getrokken. Om aan alle verachtingen te voldoen voel je je soms genoodzaakt om veel te multitasken. Maar is multitasken wel zo efficiënt als we denken? Bij deze workshop worden de deelnemers zich bewust van wat er in het brein gebeurt als ze meerdere dingen tegelijk proberen te doen en krijgen ze handvatten hoe ze 40% efficiënter kunnen werken.

Een grote oorzaak van waarom mensen opgebrand raken is dat ze onvoldoende inzicht hebben in wie ze zijn en wat belangrijk is voor hen in het leven. Mensen stellen hoge eisen aan zichzelf en hun (werk)leven. Maar hoe verhoudt zich dit allemaal tot dat wat jij werkelijk wilt? In deze workshop ga je aan de slag met persoonlijke overtuigingen en oordelen, persoonlijke waarden en ga je dit vertalen naar het dagelijkse leven.

15:30 - 16:30 Afsluiting door Aukje Nauta
Organisatiepsycholoog en bijzonder hoogleraar Aukje Natua vertelt met een mix van wetenschappelijk onderzoek, pijnlijk herkenbare, alledaagse voorbeelden op en buiten de werkvloer, en schaamteloze onthullingen spoort Aukje Nauta je aan je schaamte te leren herkennen en (vooral) overwinnen.

16:30 - 17:30 Borrel & CV roast
Tijdens de borrel heb je de mogelijkheid om bij te praten met mede-alumni, maar kun je ook je CV laten 'roasten' om hem helemaal klaar voor de toekomst te maken! 

Wist je dat jouw cv / linkedin profiel slechts 7 seconden aandacht krijgt van een recruiter. Zorg dus dat ie spic en span is. Floor Nobels roast jouw cv of Linkedin profiel in 2 minuten. En je krijgt ook nog 3 gratis tips mee.

Meer info en aanmelden

Datum Zaterdag 30 november
Tijd 10:00-17:30 uur
Locatie Kamerlingh Onnes Gebouw (Leiden)
Kosten  €29,95 (inclusief twee workshops, koffie/thee, lunch en een borrel)
Voor wie Deze alumnidag is toegankelijk voor alumni van de Universiteit Leiden t/m 35 jaar.
Aanmelden Je kunt je inschrijven via deze link.
Vragen? Voor vragen kunt u mailen met het bestuur van het Jonge Alumni Netwerk

Meld je meteen aan!

Het aantal beschikbare plaatsen voor de Jonge Alumni Dag is beperkt, dus meld je snel aan!

Klik hier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.