Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Science Café

Ontmoet Mariska Kret: Herken jij de aap in jezelf?

Datum
dinsdag 9 oktober 2018
Tijd
Locatie
Scheltema
Marktsteeg 1
Leiden

Science Café Leiden

Voor elk sociaal dier - en dus ook de mens - is het enorm belangrijk om andermans emoties snel te herkennen en er accuraat op te kunnen reageren. Het ‘spiegelen’ van emoties helpt daarbij: andermans gezichtsuitdrukking slaat gemakkelijk op ons over. Denk bijvoorbeeld aan een aanstekelijke lach, een flinke gaap of een traan van verdriet. Cognitief psychologe Mariska Kret doet onderzoek naar dit soort spiegelgedrag. In deze lezing gaat ze in op de verschillen en overeenkomsten in emotioneel gedrag tussen de mens en zijn twee meest naaste verwanten, de chimpansee en de bonobo. Ze plaatst die emoties vervolgens in een evolutionair kader.

Muziek: Di Krenitse, een band met Klezmer muziek.

Toegang

De toegang is gratis.

Meer informatie

Facebook pagina van Science Café

Science Café Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.