Lezing

Hazelhoff Guest Lecture | ‘Double indemnity’: beperkte aansprakelijkheid en beperkte bestuursaansprakelijkheid

• Prof. Joeri Vananroye
8 november 2018
Toelichting
De lezing is in het Engels. Aansluitend op de lezing zal een borrel plaatsvinden.
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Lorentzzaal (A1.44)

Het ontwerp van een nieuw Belgisch Wetboek van vennootschappen en verenigingen bevat een bepaling waarmee bestuurdersaansprakelijkheid wordt beperkt tot een maximumgrens. Dit unieke voorstel is een gelegenheid om na te denken over de rol van bestuurdersaansprakelijkheid bij vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid voor aandeelhouders.

Prof. Joeri Vananroye

Professor Joeri Vananroye doceert ondernemingsrecht en economische analyse van het recht aan de KU Leuven. In 2018-2019 is hij de houder van de TPR Wisselleerstoel aan de Universiteit van Leiden.

Hij assisteerde als expert de Belgische Minister van Justitie bij de recente Wet houdende hervorming van het ondernemingsrecht en was expert in de commissie handelsrecht van de Belgische Tweede Kamer. Joeri Vananroye is ook advocaat te Brussel (Quinz). Hij is de initiatiefnemer van www.corporatefinancelab.org, wellicht de meest invloedrijke blog in het Belgische ondernemingsrecht.

In deze Hazelhoff Guect Lecture zal hij ingaan op de rol van bestuurdersaansprakelijkheid bij vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid voor aandeelhouders.

Eerdere Hazelhoff Guest Lectures zijn verzorgd door Jan Kees de Jager, voormalig Minister van Financiën, Rutger Schimmelpenninck en Ben Knüppe, curatoren in het faillissement van DSB Bank, Nout Wellink, voormalig president van De Nederlandsche Bank (DNB), Rutsel Martha, voormalig Minister van Justitie van de Nederlandse Antillen, Don Scott De Amicis, voormalig Vice President en General Counsel van de Overseas Private Investment Corporation (OPIC), Joanne Kellermann, bestuurslid Single Resolution Board, Wim Mijs, Chief Executive van de Europese Bankenfederatie (EBF) en Bas de Wit, Hoofd Juridische Zaken bij de AFM.