Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Hans Franken-lezing 2018

  • Corien Prins
Datum
vrijdag 19 oktober 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Klein Auditorium

Op 19 oktober organiseert het Centrum voor Recht en Digitale Technologie van de Universiteit Leiden (eLaw) de eerste jaarlijkse Hans Franken-lezing die gegeven zal worden door professor Corien Prins.
De titel van de lezing is: "Digitaal recht gesproken. Recht gedaan?"

Corien Prins is sinds 1994 hoogleraar Recht en Informatisering aan Tilburg University en oprichter van TILT — Tilburg Institute for Law, Technology and Society van Tilburg Law School. Tot 2008 was zij directeur van TILT, waarna ze van 2008 — 2013 raadslid werd bij de  Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid  (WRR).  Zij was in die periode betrokken bij een tweetal projecten: het project Beleid, informatie en technologie dat resulteerde in het rapport iOverheid, en het project Rechtspraak en transparantie dat in januari 2013 resulteerde in de verkenning Speelruimte voor transparantere rechtspraak. Aansluitend was Corien Prins decaan van Tilburg Law School.
Per 1 april 2017 is zij benoemd tot voorzitter van de 
Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Zij is sinds 2009 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). In 1991 promoveerde Corien Prins bij de naamgever van onze lezingenserie Prof. mr. H. Franken en co-promotor Prof. dr. S. Levitsky, Columbia University, New York op het proefschrift getiteld “Computer program protection in the USSR: a new era for socialist copyright law”.

De Hans Franken-lezing wordt vanaf 2018 jaarlijks gehouden door wetenschappers die zich bezighouden met ontwikkelingen op het gebied van technologie en recht. Hans Franken is emeritus hoogleraar Informatierecht aan de Universiteit Leiden en is een van de oprichters van de afdeling Recht en Informatica.

Tussen 1995 en 1998 was hij decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Daarnaast was Franken raadsheer-plaats­vervanger in het Gerechtshof te ’s-Gravenhage en Kroonlid van de Sociaal‑Economische Raad.

Datum: 19 oktober 2018
Locatie: Klein Auditorium, Academiegebouw Universiteit Leiden, Rapenburg 73, Leiden 

Tijdstip: inloop: 17.00 uur met soep en broodjes; start programma: 18.00 uur. Aansluitend is er een borrel in het Academiegebouw.
Registreren en informatie:  Regina Noort, elaw@law.leidenuniv.nl.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.