Universiteit Leiden

nl en

Debat | Artistic Research forum

Forum voor artistiek onderzoek ARC in Haagse Studio LOOS

Datum
maandag 1 oktober 2018
Tijd
Locatie
Studio LOOS
De Constant Rebecqueplein 20B
2518 RA Den Haag

What's This?

Na twee succesvolle sessies is het nu tijd voor sessie drie van ARC: What’s This? Vier kunstenaar-onderzoekers nemen het medium van hun werk onder de loep. Door middel van een visueel essay, een live afbraak van een beeldhouwwerk, een serie portretten en een geluidsinstallatie wordt het gebruikte medium heroverwogen. Identiteit, begrip van proces en materialen en de ontologie van media en omgeving worden besproken. Heloisa Amaral (Pianiste/curator) leidt het gesprek en Marijke Cobbenhagen (artistiek directeur The Grey Space in the Middle) fungeert als respondent.

ARC

ARC (art_research_convergence),geïnitieerd door de Leiden University Academy of Creative and Performing Arts (ACPA), is gericht op artistiek onderzoek. Seizoen 2018 biedt nog vier sessies waarin steeds een aantal geselecteerde kunstenaar-onderzoekers werk presenteren. Dit doen zij door middel van exposities, installaties, lezingen en optredens. Deze twee uur durende sessies vinden plaats op iedere eerste maandag van de maand in culturele hotspots in Den Haag:

Studio Loos - 1 oktober - 19.00-21.00 uur

De Nieuwe Regentes -  5 november - 19.00-21.00 uur

Korzo Theater - 3 december - 19.00-21.00 uur

Online sessie – datum en tijd n.n.b.

Artists-researchers

Benjamin Schoonenberg -  Embalming Time- Exhibition/Lecture

Sabin GareaHow I added Value to my Work- Performance/installation

Judith van IJkenWork in progress: Les cliches sont conservés/ Photographic portraits and the possible agency of the sitter- Lecture

Miguelángel Clerc(De)Composing feedback – Performance/lecture

 

Moderator: Heloisa Amaral

Respondent: Marijke Cobbenhagen

Vrije toegang

De sessies zijn vrij toegankelijk.

Voor meer informatie zie www.art-research-convergence.org

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.