Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De apocalyps als inspiratiebron voor o.a. videogames

  • Dr. Frank Bosman
Datum
maandag 8 oktober 2018
Tijd
Serie
Apocalyps
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

De Apocalyps heeft kunstenaars, gelovigen en zinzoekers van alle tijden geïnspireerd: van Doom Day Sects tot en met Dante's Goddelijke Komedie. Het is het enige Bijbelboek dat expliciet over de toekomst handelt, en daarmee laat het alle ruimte voor creativiteit en inspiratie. Dat geldt zeker ook voor videogames, de focus van Bosmans lezing. Games als Fallout 3 en 4, Rage, Brink, Metro Last Light en The Talos Principle spelen zich af tegen de achtergrond van een wereldvernietigende ramp, die eigenlijk altijd door de mensheid zelf veroorzaakt is (oorlog, milieuvervuiling, enzovoorts). Frank Bosman laat de deelnemers met andere ogen kijken naar de wondere wereld van videogames.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.