Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Breaking of Ensemble Equivalence for Complex Networks

Datum
woensdag 5 december 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. W.T.F  den Hollander

Dit proefschrift presenteert nieuwe resultaten over het breken van ensemble equivalentie voor complexe netwerken met randcondities. We vergelijken het microkanonieke ensemble, waarbij de randcondities precies worden afgedwongen, met het kanonieke ensemble waarbij de randcondities slechts gemiddeld worden afgedwongen. ook geven we voorbeelden van randcondities waarvoor beide ensembles niet equivalent zijn. 

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.