Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Apocalyps in het werk van Messiaen

  • Leo Samama
Datum
maandag 15 oktober 2018
Tijd
Serie
Apocalyps
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

De Franse componist Olivier Messiaen (1908-1992) was – zoals hij het zelf ook zag – een geboren katholiek, die vrijwel zijn gehele oeuvre ten dienste van zijn geloof heeft gesteld. Daarin spelen verscheidene malen ook verwijzingen naar de Apocalyps een rol, zoals in het vermaarde Quatuor pour la fin du temps (1940), maar ook in de Visions de l’Amen (1943), de Couleurs de la Cité Céleste (1963), Et expecto resurrectionem mortuorum (1964) en Le Livre du Saint Sacrement (1984). Leo Samama zal nader op deze werken en Messiaens muzikale beeldvorming ingaan.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.