Universiteit Leiden

nl en

Lezing

A future for Archaeology

Datum
woensdag 10 oktober 2018
Tijd
Locatie
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Zaal
Taffeh zaal

Publiekslezing

Ter ere van het 200 jarige bestaan van Archeologie en het RMO in Leiden spreekt Margarita Diaz-Andreu (ICREA en Universiteit van Barcelona) over de toekomst van de archeologie.

Over de spreker

Het onderzoek van professor Diaz Andreu richt zich op de geschiedenis van de archeologie. Ze verdiept zich in de verbinding tussen archeologie en ideologie├źn zoals nationalisme, kolonialisme, sociale klassen en geslacht. Daarnaast onderzoekt ze kwesties als academische netwerken, archeologisch toerisme en interdisciplinariteit. Ten aanzien van haar werk in archeologisch erfgoed benadrukt haar onderzoek kwesties rondom werelderfgoed en UNESCO, de ethiek van archeologisch toerisme, sociale participatie en de impact van migratie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.