Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Steptalk: cybersecurity

Datum
donderdag 27 september 2018
Tijd
Serie
StepTalks: wetenschap op de Spaanse Trap
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

In deze Steptalk hoor je alles over cybersecurity van Bibi van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance aan de Universiteit Leiden.

Van den Berg zal onder andere vertellen hoe wetenschappers onderzoek doen naar cybersecurity. Ze laat zien dat onderzoek naar cybersecurity nog beter kan. De huidige focus van het wetenschappelijk onderzoek naar cybersecurity is volgens haar nog te krap. Zo zouden onderzoekers meer moeten kijken naar menselijke fouten. Nu ligt de focus in de cybersecurity voornamelijk op bewuste aanvallen zoals hacks. Ook richten onderzoekers zich (te) veel op technische ontwikkelingen, terwijl fake news en misinformatie nog onderbelicht blijven.

Steptalks zijn openbare lezingen in Wijnhaven, een dependance van de Universiteit Leiden in Den Haag. Alle studierichtingen en instituten die vertegenwoordigd zijn binnen de Campus Den Haag kunnen het initiatief nemen voor een StepTalk. Sprekers kunnen zowel intern als extern zijn.

StepTalk Cybersecurity - Join Us!

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.