Steptalk: cybersecurity

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague

In deze Steptalk hoor je alles over cybersecurity van Bibi van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance aan de Universiteit Leiden.

Van den Berg zal onder andere vertellen hoe wetenschappers onderzoek doen naar cybersecurity. Ze laat zien dat onderzoek naar cybersecurity nog beter kan. De huidige focus van het wetenschappelijk onderzoek naar cybersecurity is volgens haar nog te krap. Zo zouden onderzoekers meer moeten kijken naar menselijke fouten. Nu ligt de focus in de cybersecurity voornamelijk op bewuste aanvallen zoals hacks. Ook richten onderzoekers zich (te) veel op technische ontwikkelingen, terwijl fake news en misinformatie nog onderbelicht blijven.

Steptalks zijn openbare lezingen in Wijnhaven, een dependance van de Universiteit Leiden in Den Haag. Alle studierichtingen en instituten die vertegenwoordigd zijn binnen de Campus Den Haag kunnen het initiatief nemen voor een StepTalk. Sprekers kunnen zowel intern als extern zijn.

StepTalk Cybersecurity - Join Us!

Verlaat onze website om deze video te bekijken.