Congres/symposium

Wijnhaven
Turfmarkt 99
Den Haag

12.30 - 15.00 uur | Themabijeenkomst Campus Den Haag (NB uitsluitend voor scholen uit de regio Den Haag)

Universiteit Leiden is gevestigd in twee steden: Leiden en Den Haag. De afgelopen jaren is onze Campus Den Haag fors gegroeid, in zowel onderwijsaanbod als onderzoek. Tijdens deze themabijeenkomst voor vwo-scholen uit de regio Den Haag wisselen we graag met u van gedachten over vernieuwingen in het onderwijs, de aansluiting van de universiteit op het voortgezet onderwijs en hoe wij kunnen samenwerken. Daarnaast is er een presentatie en discussie onder leiding van Hester Bijl (Vice-Rector Magnificus Universiteit Leiden) en een meet & greet met oud-leerlingen van u die aan de universiteit studeren.

15:00 – 17:00 uur | Scholenoverleg Diversiteit en Inclusiviteit

Aansluitend op de themabijeenkomst over de Campus Den Haag organiseert de afdeling Wetenschapsoriëntatie & aansluiting het reguliere scholenoverleg over het thema ‘Diversiteit en inclusiviteit in de overgang tussen VO en HO’.

Dit overleg is bedoeld voor decanen, mentoren en elke onderwijsexpert in het voortgezet onderwijs die actief is op dit terrein en/of belangstelling heeft voor dit overleg. Deelnemers aan de themabijeenkomst Campus Den Haag zijn van harte welkom om ook bij dit overleg aanwezig te zijn.

Tijdens het scholenoverleg krijgen deelnemers inzicht in hoe ze dit thema kunnen aanpakken op school. Tegelijkertijd biedt deze bijeenkomst de universiteit de kans om inzicht te krijgen in de behoeften en vraagstukken in het voortgezet onderwijs over dit thema.

Aanmelden voor beide bijeenkomsten kan tot 25 september. De definitieve agenda ontvangt u enkele dagen van tevoren.

Bij deze bijeenkomsten kunnen foto's gemaakt worden. Indien u hier bezwaar tegen heeft dan kunt u dit ter plekke aangeven bij de fotograaf en/of organisatie.