Festival

Asmansweg 102
Den Haag
Green Energy tent

Plasticvervuiling: wat zijn de gevolgen voor het milieu?

Hoeveel plastic komt er elk jaar in het milieu terecht? Wat zijn de effecten van al dat plastic eigenlijk op dieren? Hoeveel microplastics vinden we op de Haagse stranden? En wat zijn de risico’s van die microplastics voor mens en milieu? Dit zijn enkele vragen die Thijs Bosker, Associate Professor Milieuwetenschappen aan Leiden University College/Centrum voor Milieuwetenschappen, bespreekt. Het pop-upcollege is voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over Festival Het Circus: www.hetcircus.me

Pop-upcolleges

De universiteit wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad. Daarom wordt in 2018 een reeks pop-upcolleges georganiseerd tijdens bestaande festivals maar ook op kleinschalige plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Data en locaties

Een overzicht van de aankomende pop-upcolleges is beschikbaar in onze agenda.

Contact

Meer informatie over de organisatie van de pop-upcolleges? Neem contact op met Ellen Ruifrok.