Festival

Festival Het Circus - Wijkpark De Verademing
Asmansweg 102
Den Haag

Plastic vervuiling: wat zijn de gevolgen voor het milieu?

Hoeveel plastic komt er elk jaar in het milieu terecht? Wat zijn de effecten van al dat plastic eigenlijk op dieren? Hoeveel microplastics vinden we op de Haagse stranden? En wat zijn de risico’s van die microplastics voor mens en milieu? Dit zijn enkele vragen die Thijs Bosker, Associate Professor Milieuwetenschappen aan Leiden University College/Centrum voor Milieuwetenschappen, bespreekt.

Pop-upcolleges

De universiteit wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad. Daarom worden in 2018 tien pop-upcolleges georganiseerd tijdens bestaande festivals maar ook op kleinschalige plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Voor meer informatie over Festival Het Circus: www.hetcircus.me

Data en locaties

Een overzicht van de aankomende pop-upcolleges is beschikbaar in onze agenda.