Opening expositie De zin van taal in Oude UB

14 september 2018
Toelichting
Na de officiële opening is de expositie dagelijks (m.u.v. weekenddagen) geopend tot 1 december. Openingstijden: 07.30 - 18.30 uur. Toegang: gratis.
Oude UB
Rapenburg 70
Leiden

Taalonderzoek kan een grote bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Dat is de insteek die Het Taalmuseum koos voor de nieuwste tweetalige expositie De zin van taal | Language for society.

Vragen rond identiteit, digitalisering, gezondheid en innovatie houden de gemoederen bezig en bepalen het nieuws. Met deze expositie laat Het Taalmuseum zien hoe taal- en cultuuronderzoek deze debatten kan verrijken. Door nieuwe perspectieven en inzichten te bieden, of zelfs met praktische oplossingen.

Foto met thema Gezondheid van Thalia de Jong.

De expositie bestaat uit foto’s van fotograaf Thalia de Jong, die maatschappelijke vraagstukken verbeeldde waar taalwetenschappers een bijdrage aan leveren. Bij de expositie verschijnt een gratis magazine met artikelen en interviews. De expositie komt tot stand in opdracht van de onderzoeksinstituten Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) en Centre for the Arts in Society (LUCAS) van de Universiteit Leiden.

Je kunt je aanmelden voor de opening op 14 september, via info@taalmuseum.nl

Meer informatie over het Taalmuseum