Universiteit Leiden

nl en

Festival

Nacht van Ontdekkingen

Datum
zaterdag 15 september 2018 - zondag 16 september 2018
Locatie

Leiden

De Nacht van Ontdekkingen neemt je mee in de tijd

Of het nu gaat over tijdreizen of fossielen, Mayakalenders of sterrenkijken, Zenboeddhisme of de evolutie van stadsdieren: overal om ons heen speelt tijd een rol. Wat doet de tijd met ons? En wat doen wij met de tijd? Kom er achter tijdens de Nacht van Ontdekkingen op 15 september!

In de korte tijd die de Nacht duurt buigen tientallen wetenschappers van alle faculteiten van de universiteit samen met theatermakers, kunstenaars en muzikanten zich over het thema tijd. Ga tijdens de Nacht van Ontdekkingen mee op excursie, volg een debat, luister naar lezingen, geniet van de muziek en vergeet de tijd…

Met onder andere:

  • Victor Mids tovert met tijd
  • Waar haalde Huygens de tijd vandaan?
  • Terug in de tijd kijken in de Oude Sterrewacht
  • Tijd voor muziek
  • Ontsnap uit de tijdcapsule
  • Vincent Icke: Neem de tijd

De stad van de toekomst

Breng tijdens de Nacht van Ontdekkingen ook zeker een bezoekje aan de Oranjerie in de Hortus. Tijdens een doorlopend programma van 19.00 tot 00.00 uur kun je meedenken over de Stad van de Toekomst. Draag je steentje bij aan de nieuwe cultuurnota of schets letterlijk mee aan Leiden in de Toekomst. Inwoners, scholieren, studenten, docenten, onderzoekers, ondernemers en bestuurders: iedereen werkt samen. Doe jij deze avond ook mee? 

Lees meer

Programma en kaartverkoop

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.