Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Moedermoorden en moordende moeders

Datum
vrijdag 21 september 2018
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A1.44 (Lorentzzaal)

De Grieken kenden verschillende verhalen over de oorsprong van de rechtspraak, maar allemaal hebben ze te maken met de gruwelijkste variant van moord: moord binnen het gezin. In deze lezing verkennen we de implicaties van die verhalen voor ideeën over recht en rechtvaardigheid.

Ineke Sluiter is hoogleraar Griekse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden en Akademiehoogleraar vanwege de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. In 2010 won zij de Spinozaprijs.

Oedipus en Iokaste als hoofdpersonen in de tragedie Oedipus Rex
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.