Universiteit Leiden

nl en

Lancering LHBT+ Netwerk Universiteit Leiden

Datum
woensdag 19 september 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Klein Auditorium

Het nieuwe LHBT+ Netwerk wil een platform bieden aan alle lesbische, biseksuele, trangender en queer studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden en hun medestanders. Kom en breng met ons een toost uit!

Professor Hester Bijl, vice-rector, zal het netwerk officieel lanceren. In een snelcursus What is Gender? What is Sexuality? zal promovendus Looi van Kessel uitleggen hoe het LHBT+ Netwerk ernaar streeft om van de Universiteit Leiden een inclusievere ruimte te maken voor mederwerkers en studenten.

'De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve universiteit te zijn waar alle studenten en medewerkers zich welkom voelen en vrij voelen om zich te ontwikkelen. Ik ondersteun het LHBT+ Network daarom van harte.' Hester Bijl.

Professor Kees Waaldijk zal in zijn lezing een aantal oorzaken en gevolgen duiden van de (toenemende) wettelijke erkenning van de homoseksuele oriëntatie. Daarmee zal hij laten zien hoe relevant een multidisciplinaire benadering kan zijn in het onderzoeken – en verbeteren – van de situatie van seksuele & genderminderheden. Hij zal ook beargumenteren dat een organisatie als de Universiteit Leiden zich er zeer bewust van moet zijn dat zijn studenten en medewerkers uit landen komen met verschillende benaderingen en/of wetten met betrekking tot seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Dit maakt het des te belangrijker voor een universiteit om zijn LHBT+ medewerkers en studenten de vrijheid te bieden om uit de kast te komen en bij elkaar te komen.

Meer informatie kunt u vinden op de Engelse website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.